Bitcoin en Tesla zijn de meest populaire activa van TradingView, Firm Reveals

TradingView, een cloud-gebaseerd sociaal platform voor handelaren en een onafhankelijke grafiek van een analyse-instrument, heeft aangetoond dat bitcoin en Tesla de meest populaire activa op het platform zijn.

Volgens een aankondiging publiceerde de firma, het vlaggenschip cryptocurrency en de elektrische autofabrikant zijn momenteel de top twee van de meest bekeken activa in Amerika, waarbij de gegevens van het bedrijf die Tesla (NASDAQ: TSLA) voorraad tonen het meest bekeken was in 31 staten.

Bitcoin bleef echter niet ver achter. De prijs van de cryptocurrency is tot nu toe meer dan 60% gestegen. Alleen al in de laatste 30 dagen steeg de prijs van de bitcoin met bijna 30%, omdat de prijs van Bitcoin Code na het betreden van het vijfcijferige gebied eind juli omhoog ging om de $12.000 te testen. In de perstijd, is het bijna $11.900.

De stijging van de cryptocurrency trok in zowel kleinhandels als institutionele investeerders, aan het punt het netwerk kort verstopt werd, met transactieprijzen die als gebruikers omhoog gaan concurreerden om hun transacties op het volgende blok bevestigd te krijgen.

Tesla, aan de andere kant, zag de prijs van zijn voorraad van iets meer dan $400 aan het begin van het jaar naar $1.650 in perstijd bewegen, dankzij een positieve toekomstvooruitzichten op de elektrische voertuigindustrie, en de firma die zijn eerste jaarlijkse winst ooit postte.

De aankondiging van TradingView luidt:

Wat vooral interessant was, was het grootste beursgenoteerde bedrijf, Apple, dat er niet in slaagde om de meest bekeken aandelen in één staat te bereiken. Apple nadert een $2 triljoen marktcap, het is omhoog 53% jaar-tot-datum, en de handelaars en de investeerders besteden nog niet dat veel aandacht. Voorlopig tonen de gegevens duidelijk aan dat Tesla en Bitcoin de twee activa zijn waar iedereen het vaakst naar kijkt.

De gegevens van het bedrijf laten verder zien dat het zuidoosten van de Verenigde Staten meer naar de forexmarkt neigt, terwijl Californië, Washington en Oregon naar bitcoin neigen. De firma merkte op dat de „westkust het meest van crypto houdt.“

De stijging van Bitcoin dit jaar werd deels gevoed door het gebruik ervan als een hedge tegen de inflatie, met sommige beleggers die beweren dat de cryptocurrency „goud 2.0“ is. Zoals CryptoGlobe meldde, kocht het op de Nasdaq-website genoteerde bedrijf MicroStrategy onlangs 21.454 BTC voor $250 miljoen in een weddenschap op BTC, en noemde het een „betrouwbare winkel met waarde“.

Het is de moeite waard om op te merken dat TradingView populair is in de cryptocurrency ruimte, met de meeste cryptoasset handelsplatformen die het integreren op hun platformen.